НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ СЕГА
066 800 077 / booking@scdp.bg

КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч

voden.bg

Местоположение

Територията на ДЛС "Дунав" попада в източната част на Дунавската равнина, като обхваща най-северните части на Поповско-Разградските и Самуиловските височини. Ловен дом “Батаклията” се намира на 33 км югоизточно от гр. Русе. Най-близкото българско летище е на 190 км в град Варна, а София е 320 км. Столицата на съседна Румъния - Букурещ е само на 100 км на север.

Настаняване

Едноетажната масивна сграда на ловния дом е разположена в липова гора в ловностопански район "Батаклията". Тук едновременно могат да се настанят 8 души в два апартамента с камини и две двойни стаи. Двойните стаи са разположени в бунгала съвсем близо до сградата. Всяка стая има предверие с голям гардероб, две легла и самостоятелен санитарен възел. Просторната залата за хранене, разполага с камина, голям телевизор и свързва двата апартамента. Пред ловния дом има кът за почивка и паркинг.

Възможности за лов

Ловната площ възлиза на 5 627 ха., разделена на четири ловностопански района. Теренът тук е хълмисто-равнинен, а средната надморска височина варира от 344 m във високите части в близост до село Царевец до 15 m при островите в река Дунав. За района са характерни главно липови гори, следвани от акация и габър.

Основните видове дивеч са: благороден елен, дива свиня, сърна, заек, фазан, както и вълк, чакал и лисица.

Благоприятните климатични условия на района и отличната хранителна база в стопанството, оказват положително влияние върху качеството на трофеите от популациите на едър дивеч. Сред най-добрите трофеи, добити в ДЛС Дунав са: благороден елен (13,5 кг, оценен на 250 CIC точки), сръндак – 505 гр., както и глиган, чийто трофей е с повече от 220 CIC точки.

По-специално внимание заслужава да се отдели на лова на благороден елен и сръндак. Брачният период на благородния елен стартира в началото на месец септември и продължава до първите дни от месец октомври. През това време се отстрелват 10 до 15 трофейни благородни елена. Най-добрият период за лов на качествени трофеи от сръндак пък е през месец май. Трофеите обикновено варират от 300 до 450 гр.

ДЛС „Дунав” предлага отлични условия за лов на фазани на полигон чрез търсене с кучета. Фазаните са главно фермерско производното, но се срещат и диви в природата. Фазанарията функионира от 1975 г. Капацитетът и за развъждане е 40 000 хил., а за отглеждане е 15 000 хил. фазана годишно. В момента се отглежда главно корейски фазан, но условията позволяват развъждането и на други видове в зависимост от търсенето.

Любителите на риболова няма да останат разочаровани, ако решат да хвърлят въдици в р. Дунав. Могат да се надяват на добър улов на шаран, толстолоб, амур, платика, каракуда. За желаещите се организират фотолов и екскурзии до природните и културните забележителности в региона.

Забележителности

Най-изветсните са: Ивановските скални църкви, Басарбовски манастир, средновековната крепост "Червен". Трите обекта могат да бъдат посетени в рамките на един ден.


Услуги


Галерия

Леглова база