НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ СЕГА
066 800 077 / booking@scdp.bg

КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч

voden.bg

Местоположение

Държавно горско стопанство „Сеслав” се намира в Североизточна България, в центъра на Западното Лудогорие на 50 км югоизточно от гр. Русе. Най-близкото летище е на 160 км в град Варна, а столицата София е 350 км.

Настаняване

Ловен дом “Фазан” се намира на 20 км от гр. Кубрат, област Разград. Разположен е средсмесена широколистна гора на брега на не голям язовир. Предлага настаняване за 10 посетители едновременно в 1 апартамент, 4 двойни стаи. Всяка стая разполага с удобно обзавеждане със самостоятелен санитарен възел и хладилник. На първия етаж са разположени залата за хранене с 14 места и дневна с камина. Отоплението на ловния дом се осъществява с локално парно. В непосредствена близост до сградата е изградена беседка с барбекю, където гостите могат да се насладят на тишината и чистия въздух. Гостоприемната атмосфера се допълва от вежлив персонал и вкусни ястия от дивечово месо.

Възможности за лов

Общата площ на ловностопанските райони на ДГС „Сеслав” е 8 754 ха. Те са разположени върху равнинно хълмист терен със средна надморска височина 200 метра. Преобладават широколистните гори, обособени в два големи комплекса.

Тук успешно се ловува на: благороден елен, сърна и дива свиня от едрия дивеч, фазан и заек - от дребния дивеч. Срещат се също така: вълк, чакал и лисица.

Най-големият трофей от благороден елен, добит в района на стопанството, е с тегло 13.6 кг и оценка 238 СIС точки. Годишно могат да се отстрелват 10-12 благородни елена със средно тегло 9-11 кг и единични екземпляри с тегло до и над 12 кг. Най-големият трофей от сръндак е 539 гр. и оценка 148 СIС точки.  Обикновено на сезон се отстрелват между 12-15 сръндака със средно тегло 300-450 гр. и единици с тегло до и над 500 гр. Ловът на дива свиня от чакало и на гонки предлага незабравими емоции и ценни трофеи. Средната дължина на глигите тук е 20-24 см, а най-значимият трофей, добит в стопанството е с дължина от 32 см.

На територията на ДГС „Сеслав” ловът на диви фазани в природата е ограничен, но затова пък стопанството предлага отлични условия за групов лов на фазани фермерско производство с неограничен отстрел, чрез търсене с куче. Изграден е полигон за обучение на ловни кучета-птичари. От 1963 г. функционира фазанрия с капацитет за развъждане и отглеждане на 10-12 000 хил. птици годишно. Отглеждат се предимно 2 вида фазани - корейски и монголски.  

Стопанството предлага добри условия за риболов (шаран, амур) на двата язовира, с които разполага. За любителите на дивите животни и красивите гледки има възможност за организиране на фотолов и екскурзии до месните забележителности.

Забележителности

Районът е богат на природни забележителности и защитени местности по – известните от тях са: „Мющерека” с. Беловец, естествените находища на див божур и на турска леска край гр. Кубрат, скалните венци в с. Каменово. Град Русе е само на 35 км от ловния дом, а на 45 км се намира Историко-археологически резерват "Сборяново". В близост са и Ивановски скални църкви, както и Бесарбовски скален манастир.


Услуги


Галерия

Леглова база