НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ СЕГА
066 800 077 / booking@scdp.bg

КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч

voden.bg

Местоположение

Къщата за гости в с. Млечево е собственост на ДГС Севлиево и се намира в Предбалкана на 25 км от гр. Севлиево. Разположена е в красивата местност “Баева ливада” в подножието на Старопланинския Черни връх.

Отстоянието ѝ от гр. София е 180 км, а от старата столица на България Велико Търново е 70 км. Град Варна е на около 290 км от къщата.

Настаняване

Сградата е построена през 1968 г. и е напълно реновирана през 2014 година. Може да приеме едновременно 13 гости в 5 двойни стаи. Всяка стая разполага с разтегателен фотьойл, голям гардероб и баня с душ кабина. Стаите са достатъчно просторни и позволяват да се сложи по едно допълнително легло при нужда. На първия етаж се намират залата за хранене и къта за отдих с камина, както и просторна кухня с модерно оборудване. Отоплението е локално на твърдо гориво. През топлите месеци е удоволствие да се релаксира на чист въздух в беседката с барбекю на метри от сградата. В близост до нея има паркинг за 20 автомобила. Намясто няма обслужващ персонал, така че групите трябва сами да си доставят и приготвят храната.                                                   Важно е да се знае, че къщата за гости се отдава цялостно под наем. Не могат да се резервират отделни стаи и наемът не зависи от броя на посетителите.

Цената за 1 нощувка е 180 лева. За 2 и повече нощувки цената е по 150 лв. на вечер.

Възможности за лов и туризъм

Къщата за гости предоставя възможност за отдих и туризъм по всяко време от годината. Планинарите могат да си организират преходи с различна продължителност в Стара планина. Река Росица и нейните притоци създават живописни гледки, а край вировете има чудесни места за плаж и почивка.

Желаещите за лов могат да го направят в съседното ловно стопанство „Росица” – м. Лъгът, което се намира само на 25 км разстояние с кола. Там се предлага класически лов на благороден елен, сърна, дива свиня, елен лопатар и хищници /вълк/.

Забележителности

Любителите на културно-историческото наследство не бива да пропускат Средновековния град Хоталич на 4 км от гр. Севлиево. На 40 - 50 км са гр. Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" - първият в България музей на открито. На 4 км по-нагоре е Соколският манастир. Градовете Трявна и Велико Търново са на по-малко от 70 км от къщата.  


Услуги


Галерия

Леглова база