НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ СЕГА
066 800 077 / booking@scdp.bg

КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч

voden.bg

БЛАГОРОДЕН ЕЛЕН - CERVUS ELAPHUS L.

Срок за ловуване

мъжки и приплоди - от 1 септември до 31 януари

                                           женски - от 1 октомври до 31 декември

Ловът на благороден елен започва в началото на месец септември. До първите дни на октомври се предлага най-атрактивният лов – през брачния период, когато цялата територия на стопанството се оглася от рева на сватбуващи елени. Кулминацията е в зависимост от условията през годината, но обикновено е около 20-25 септември. Ловният ден започва рано, още преди разсъмване ловецът и ловният водач  са в сватбовищата. Вечерният лов започва в късния следобед и приключва с настъпването на тъмнината. За трудно достъпните райони на стопанството често се използват коне. Ездата дава едно допълнително първично съприкосновение с природата и незабравими спомени на ловеца. За отстрел на благороден елен е хубаво да се предвидят 4-6 ловни дни, за да има достатъчно време да се избере подходящия трофей. Средното ниво на трофеите от благороден елен в Лъгът е 8 – 10 кг., като почти ежегодно се отстрелват и животни по 10-11 кг. След сватбения период, ловът продължава до края на януари.

Друга възможност за интензивно ловуване е селекционният лов на благороден елен – шилари, телета и стари кошути. Този лов продължава до края на декември, като оптимални са условията през ноември – декември.

Посочената долу цена за 1 ловец на ден включва: храна, нощувка, ловен водач, автомобил 4х4. Отстреляният трофей се заплаща отделно съгласно утвърдения ценоразпис. 

Цена: 230 EUR

Услуги

Лов

Туризъм

Други