НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ СЕГА
066 800 077 / booking@scdp.bg

КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч

voden.bg

МУФЛОН - OVIS MUSIMON PALL.

Срок за ловуване

мъжки - целогодишно

женски - от 1 септември до 31 януари

Ловна дестинация: Воден

Преди десетилетия муфлонът се разселва в България от Централна Европа и тук за радост се приспособява отлично и развива добра популация. Обикновено популациите са в планините. Най-често се стопанисва в заградена площ. През сухите летни и есенни месеци – юли, август, септември и първата половина на октомври – ловуването на муфлони е трудно. Животните са разпръснати на малки групи в най-гъстите иглолистни насаждения търсейки прохлада и спасение от насекомите. Единственият възможен начин за лов през този период е чрез издебване на ход с големи преходи.

Най-доброто време за лов е през ноември по време на брачния период и през зимата, когато животните се събират на големи стада около местата за подхранване, задържайки се почти през целия ден. Тогава успешно се ловува с малки преходи чрез издебване или причакване от чакало. За препоръчване е комбинация с лов на глигани от чакало. Средната дължина на трофеите е около 75-80 см, но в ДЛС Воден-Ири Хисар се срещат муфлони с дължина на рогата над 85 см, както и муфлони за селекция (60 – 65 см). Седем от десетте най-добри трофея на муфлон в България са добити именно в това стопанство. ДЛС Воден-Ири Хисар държи националния рекорд от трофей на муфлон 240,05 CIC т. (109,50 см).  

Посочената долу цена за 1 ловец на ден включва: храна, нощувка, ловен водач, автомобил 4х4. Отстреляният трофей се заплаща отделно съгласно утвърдения ценоразпис.

Цена: 220 EUR

Услуги

Лов

Туризъм

Други