НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ СЕГА
066 800 077 / booking@scdp.bg

КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч

voden.bg

От 2008 г. в Държавно ловно стопанство „Росица”- Лъгът функционира първият в страната Пункт за обработка и съхранение на дивечово месо. Пунктът отговаря на всички европейски стандарти за обработка на животинска продукция. 

Дивечовото месо е много ценна храна. То е със специфичен тъмночервен цвят с приятен аромат и отлични гастрономични качества. Изключително богато е на белтъчини и бедно на мазнини, които дори са по-лесно усвоими от човешкия организъм в сравнение с тези на домашните и фермерно отглежданите животни. Високата хранителна стойност на дивечовото месо се дължи на голямото съдържание на минерални вещества (калий, фосфор, натрий, калций, магнезий) и микроелементи (желязо и цинк), както и на витамини - B1, B6, ниацин.

Продукцията на пункта осигурява висококачествено дивечово месо със сертифициран произход, преминало през всички необходими ензимни тестове и изследвания. Ежегодно от тук на пазара у нас и в Европа се реализира обезкостено и вакуумирано месо от сърна, благороден елен, елен лопатар, муфлон и дива свиня. Запазена марка на стопанството са няколко вида колбаси от дивеч.

Услуги

Лов

Туризъм

Други