Лесовъди от СЦДП и ДЛС „Росица“ – Севлиево проведоха коледни горски занимания с ученици от ОУ „Стефан Пешев“ гр. Севлиево

21 Dec
2022
Лесовъди от Северноцентрално държавно предприятие ДП - Габрово и Държавно ловно стопанство „Росица“ – Севлиево проведоха коледни горски занимания с ученици от ОУ „Стефан Пешев“ гр. Севлиево. Под вещото ръководство на горските, децата изработиха традиционни сурвакници и коледна украса от естествени природни материали. Заниманията включваха и урок за животните, които спят зимен сън. Лесовъдите от ДЛС „Росица“ – Севлиево обясниха на учениците какво е „хибернация“ и защо мечките, таралежите, лалугерите, язовеца, прилепите, змиите и дори насекоми като дървениците изпадат в това състояние през зимните месеци.
Мероприятието бе организирано съвместно с експерти от Централното управление на СЦДП – Габрово, и ръководството на училището. Това не е първото занимание по горска педагогика за учениците от севлиевското ОУ „Стефан Пешев“. В рамките на 2022 г. бяха проведени още два урока - първият по случай традиционната седмица на гората, а вторият във връзка с 60-годишният юбилей на училището.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч