Без нарушения започна ловния сезон за местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня в обхвата на СЦДП

07 Oct
2021
1948 ловци са проверени през изминалата седмица, в обхвата на СЦДП. За периода 27.09 - 03.10 в Областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград не са констатирани нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за неговото приложение.
В първите два ловни излета служителите на предприятието съблюдаваха за спазването на правилата за безопасност и мерките за биосигурност, с цел ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете. Проверяващите следиха и за спазване на броя на ловците, брой на ловните кучета, нормите за отстрел на разрешения вид дивеч, както и за достоверното попълване на разрешителните и отчитане на отстрела.
От Изпълнителната агенция по горите съобщават, че в национален мащаб, откриването на груповия лов на дива свиня и местен едър и дребен дивеч също е протекло без сериозни нарушения.
СЦДП призовава ловците да бъдат отговорни към природата и колегите си. За да бъдат ползотворни и приятни ловните излети, трябва да се спазват законовите разпоредби, мерките за безопасно боравене с ловното оръжие и противопожарните мерки, мeркитe зa биocигурнocт, кaктo и прoтивoeпидeмичнитe изиcквaния.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч