Благодарствена грамота и плакет получиха директорът на ОДМВР и окръжният прокурор на Разград

07 Apr
2021
Директорът на Северноцентрално държавно предприятие ДП - Габрово инж. Цветелин Миланов и директорът на Държавно ловно стопанство „Воден - Ири Хисар” инж. Кирил Колев проведоха работна среща с ръководството на ОДМВР-Разград и окръжния прокурор Тихомир Тодоров. На срещата във „Воден” двамата връчиха благодарствени грамоти и плакети на старши комисар Константин Костов и прокурор Тодоров, с които изказват своята благодарност за проявения висок професионализъм и отговорност в работата с борба с бракониерството и опазването на горите и дивеча. Повод за разговорите бе бракониерският набег от 30 март, когато в землището на стопанството бе открит убит зубър. Тогава полицията стигна до извършителите за по-малко от 24 часа и тримата криминално проявени мъже от село Дянково бяха задържани.
Това не е единственият случай, в който доброто взаимодействие и сътрудничество между полиция, прокуратура и ръководство на ДЛС „Воден - Ири Хисар” дава резултат. През последните пет години в ОДМВР-Разград са регистрирани 11 криминални деяния, свързани с кражби на камери за видеонаблюдение от „Воден”, бракониерски лов и държане на оръжия без надлежни разрешителни. Разследването и разкриването им е приоритет в дейността на полицейските служители.
На срещата днес ръководните служители на трите институции се договориха да продължат сътрудничеството помежду си в интерес на опазването на реда и законността.

КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч