Пон - Пет 8:30 - 17:00

ДЛС "Воден - Ири Хисар" посрещна ученици от две училища през „Седмица на гората“

09.04.2023

Държавно ловно стопанство "Воден - Ири Хисар" посрещна ученици от СОУ "Христо Ботев" гр. Кубрат и ПЧУ "Леонардо Давинчи" гр. Русе през „Седмицата на гората“. Лесовъдите от стопанството разказаха на своите гости за гората и нейните обитатели чрез методите на горската педагогика.
Децата бяха разделени по класове и всеки клас премина през 3 станции, на които научиха: колко вида елени има в България, кои са, защо и кога им падат рогата и как да разпознават различни дървесни видове и техните шишарки. Освен това учениците имаха възможността да наблюдават през бинокъл различни снимки на животни, които се срещат в гората, научиха наименованията им и след това се опитаха да ги разпознаят с биноклите. Между трите станции се проведоха и кратки образователни игри.
Общо 100 ученици от различни класове на двете училища взеха участие в инициативата за отбелязване на професионалния празник на лесовъдите – „Седмица на гората“. Лошите атмосферни условия, принудиха организаторите да проведат заниманията на закрито, но това не попречи на участниците да се забавляват, докато получават ценни знания за гората и горските обитатели.