Екип на ДЛС „Дунав“ – Русе залови бракониер, убил сръндак

19 Aug
2020
Незаконно отстрелян сръндак е бил открит в багажника на автомобил Тойота Хайлукс, спрян в землището на русенското село Долно Абланово. Около 20.20 ч. на 18 август (вторник), по време на обход, членовете на мобилния контролен екип към ДЛС „Дунав“ – Русе чули изстрел, в близост до горски територии край селото.
Служителите незабавно се отправили по посока на изстрела и след минути забелязали отдалечаващ се в неизвестна посока автомобил. Екипът последвал автомобила, който не след дълго бил настигнат. Със стоп палка горските служители подали на водача сигнал да спре. В Тойотата се намирали мъж и жена, а при външния оглед, на задната седалка било забелязано огнестрелно ловно оръжие, извадено от калъфа и без заключващ спусъка механизъм.
При извършената документална проверка станало ясно, че оръжието не е регистрирано като притежание на 68-годишния водач. Установено било, че карабината принадлежи на неговия син.
Водачът бил приканен да отвори багажника на автомобила, където е намерено убитото животно. Извършителят нямал издадено разрешително за лов за отстреляния дивеч. За случая незабавно били уведомени органите на реда.
Екип на полицейското управление пристигнал на мястото, извършен е оглед, започнато е досъдебно производство.
Автомобилът, убитото животно и оръжието са иззети. По надлежния ред е задържано и второ ловно оръжие, което било открито от полицията при последвалия оглед в дома на извършителя. Полицейската работа по случая продължава, горските служители са съставили констативен протокол.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч