Кметът на Община Габрово подкрепи зелена инициатива на ДГС - Габрово

07 Apr
2022
Кметът на Община Габрово г-жа Таня Христова подкрепи зелена инициатива – залесяване, организирана от Държавно горско стопанство - Габрово. Акцията се проведе в любимо на габровци място за разходка - местността Градище. Участие взеха служители на стопанството и доброволци от общинската администрация.
Мероприятието е част от богатата програма на ДГС - Габрово за отбелязване на традиционната Седмица на гората, която тази година се провежда в периода от 4 до 10 април. Седмицата на гората е професионалният празник на лесовъдите, горските служители и работници и празник на всички приятели на природата и гората. Идеята за него възниква преди 97 години като „празник на залесяването“ и цели да се преборят последствията от силно обезлесените по онова време български гори и оголени хълмове, предизвикващи чести наводнения и свлачища.
В продължение на тази близо вековна традиция, ДГС – Габрово, съвместно с различни организации, провежда редица екологични мероприятия и инициативи, насочени към засилване вниманието към съвременните предизвикателства пред българската гора и създаване на „зелени навици“ у младите.
Следващото такова мероприятие ще се проведе на 8 април, петък, когато ДГС - Габрово и ДПП „Българка“ ще извършат почистване на горски територии с ученици в районите на местността Градище и Соколския манастир.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч