Микробус и каруца с незаконно добити дърва са конфискувани в обхвата на ДГС „Сеслав“

26 Mar
2019
Микробус Форд „Транзит“, натоварен с 2 пространствени кубически метра незаконно добита дървесина от цер са конфискували служители на ДГС „Сеслав“ – Кубрат. Автомобилът е бил спрян от екип на стопанството в землището на село Богданци. Дървата, които нямали контролна горска марка и превозен билет, също са конфискувани. В района на град Исперих пък служители на стопанството са задържали каруца и натоварените в нея незаконни дърва с обем от един куб. м. Отново край Исперих горски служители са хванали нарушител, в момент на незаконна сеч. Конфискуван е ръчния му трион. На горепосочените извършители са съставени и актове.
Общо седем нарушения са разкрили служители на СЦДП и териториалните му поделения през едноседмичния период от 18 до 24 март. Съответният броя актове са придвижени по компетентност за налагането на наказания. Други три нарушения, констатирани през периода, към момента са с неизвестен извършител. Установено е, че общо по разкритите и неразкрити деяния, 9.60 куб.м. дървесина е била обект на посегателство.
649 проверки в горите са извършили служителите на СЦДП и поделенията му през изминалата седмица. 229 са инспектираните обекти за дърводобив. Проверени са 285 превозни средства, 36 ловци, 99 други физически лица.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч