Повече от 60 елхи подари СЦДП на училища и детски градини

14 Dec
2018
Повече от 60 коледни дръвчета осигури Северноцентралното държавно предприятие – Габрово на училища, детски градини и читалища. Елхите са предоставени безвъзмездно, с договори за дарение.
В навечерието на Коледните празници, предприятието предлага на пазара 1470 броя „живи“ елхички, с покрита коренова система. В териториалните поделения на СЦДП се предлагат и над 920 броя отсечени елхи. Дръвчетата могат да се закупят в ДГС „Болярка“ – В. Търново, ДГС - Силистра, ДЛС „Дунав“ - Русе, ДГС - Буйновци, ДГС - Разград и ДГС - Горна Оряховица.
Елхите са от разсадниците към териториалните поделения, а цените варират от 5,00 до 22,50 лева.
От Северноцентралното държавно предприятие, стопанисващо горите в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград, съветват гражданите да следят за наличието на контролни пластини на закупените елхи. Всяка пластина е с индивидуален сериен номер и е закрепена под второто разклонение на клоните от върха на дръвчето. Пластмасовите пластини са бели, имат правоъгълна или овална форма и са захванати към ствола с лента. Индивидуалният номер се състои от една главна буква и шест цифри и е вписан и в превозния билет на търговеца, закупил дръвчетата на едро.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч