Простреляна бременна кошута бе намерена в района на габровското село Гъбене

20 Mar
2019
В нощта срещу 18 март, по време на редовно дежурство, служители на СЦДП – Габрово са открили простреляна в задния ляв крак кошута. В 01.51 ч., по време на нощен обход в района на габровското село Гъбене, те забелязали голямо кърваво петно върху асфалта в края на селото. Служителите последвали кървавата диря и открили простреляното животно да лежи живо в безпомощно състояние в крайпътна канавка.
Последвало незабавно подаване на сигнал на спешния телефон 112. В отговор им било съобщено, че на сутринта мястото ще бъде посетено от оперативно-следствена група. Служителите на предприятието останали до простреляното животно през цялата нощ, за да запазят непокътнато мястото на инцидента до идване на органите на МВР. Към тях се присъединил и председателят на ЛРД – Гъбене.
Около 8.30 ч. сутринта на 18 март, заедно с оперативно-следствената група, пристигнали и двама ветеринарни лекари. Те евтаназирали тежко ранената кошута, а при огледа на трупа установили, че тя е била бременна.
На мястото е извършен оглед, започнато е полицейско дознание.
По-рано в нощта на инцидента, в землището на с. Гъбене, обхождайки района, служителите на СЦДП - Габрово са попаднали на бракониери, които са се опитвали да ловуват на фар, последвало е преследване, при което бракониерите са успяли да избягат.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч