Системен нарушител с краден автомобил е задържан при акция на горски служители

25 Apr
2019
На 23.04.2019г. се проведе съвместна акция между ТП ДГС Свищов, ТП ДГС Плевен и РДГ Ловеч за установяване и залавяне на нарушители в горите на територията на общините Свищов и Левски. Акцията е поредна за района, който е с голяма концентрация на нарушения.
Към 19:00 часа в землището на с. Деляновци горските служители забелязват нарушителите да извършват незаконна сеч и товарене на незаконно добита дървесина в автомобил Рено „Еспейс“, черно на цвят. При приближаване на горските служители, нарушителите потеглят с автомобила и не спират на подаден сигнал със Стоп-палка, след което започва преследване по главен път Е-83 в посока гр. Плевен. Нарушителите се движат с висока скорост, създавайки предпоставки за множество ПТП. След едночасово преследване в с. Българене, община Левски, в опита си за бягство, се блъскат в ограда на къща, след което пътят им е препречен от служебен автомобил, в който се блъскат. Нарушителите напускат автомобила и побягват в различни посоки.
След още час усилено преследване през дворове на къщи шофьорът и главен организатор на незаконния добив на дървесина е задържан. В автомобила са открити натоварени 2 пр. m3 дърва за огрев от акация, дъб и орех, немаркирани и непридружени с превозен билет, и бензиномоторен трион. На нарушителите са съставени актове по ЗДвП и ЗГ. Конфискувани са лекият автомобил, дървата и моторният трион.
Извиканите на място служители на МВР Плевен задържат нарушителя и установяват, че автомобилът, с който се е движил е краден. Образувано е досъдебно производство по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч