СЦДП участва в най-големия зелен фестивал "Узана поляна фест"

30 Jul
2021
"Северноцентрално държавно предприятие" ДП - Габрово участва в най-големия фестивал, посветен на екологичния начин на живот и грижата за природата - "Узана поляна фест". По инициатива на предприятието, във фестивала се включи уникалния образователен, мобилен павилион „Горичка в количка“. Начинанието бе подкрепено от Дирекция на Природен парк "Българка" и Държавно ловно стопанство "Росица" - Севлиево.
Как се опазва природата, какво се прави за гората и нейните обитатели, могат ли да бъдат спрени промените в климата и каква е човешката роля в този процес са малка част от въпросите, които горските специалисти и педагози от Природен парк „Българка“ и ДЛС „Росица“ - Севлиево разискваха с малките природолюбители. В активния период на пожароопасния сезон за горските територии, най-голям интерес у децата провокира предизвикателството да влязат в ролята на пожарникари. Под формата на игра, сръчните огнеборци демонстрираха завидни умения за справяне с малки и големи пожари. Не липсваха и занимания за арт натурите, като на тяхно разположение бяха две творчески ателиета.
Ръководството на СЦДП – Габрово изрази своето задоволство от факта, че по инициатива на предприятието, усилия са обединили две изключително успешни еко инициативи - най-големият еко фестивал в България и единственият по рода си еко образователен проект за деца „Горичка в количка“.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч