За седмица горските съставиха 36 акта, конфискуваха МПС и две каруци

05 Feb
2019
Автомобил, две каруци, 6 куб.м. дърва за огрев и други 1.6 куб.метра обла дървесина са конфискували служители на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово и териториалните му поделения през седмицата от 28 януари до 3 февруари.
Автомобилът е задържан, заради нарушение, извършено в обхвата на ДГС – Г. Оряховица. Джипът бил натоварен с кубик и половина незаконни дърва. На място били извикани инспектори от РДГ - Велико Търново и служители на МВР, по случая е започнато досъдебно производство. Двете каруци са конфискувани на територията на ДЛС „Дунав“ – Русе, тъй като с тях са били транспортирани общо 1.6 куб.м. дърва без превозен билет и контролна горска марка. В обхвата на ДГС „Болярка“ – В. Търново са конфискувани и два моторни триона на нарушители.
През едноседмичния период горските служители на СЦДП в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград са разкрили извършителите на 36 нарушения на Закона за горите. На виновниците са съставени актове, като те са придвижени по надлежния ред за налагането на наказания. Констатирани са и други 6 нарушения, които към момента са с неизвестен извършител. Дървесината, която е била обект на посегателство по разкритите и неразкрити деяния е с общ обем от 33.46 куб.м.
767 са проверките, извършени в рамките на дейностите по опазване на горските територии. Служителите на СЦДП и териториалните му поделения са проверили общо 208 обекти за дърводобив, 285 превозни средства, 150 ловци и 124 други физически лица.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч