Задържаха два автомобила на нарушители

23 Sep
2020
Два автомобила на нарушители са задържали служители на СЦДП и териториалните му поделения през дните от 14 до 20 септември. Едното моторно превозно средство е засечено в обхвата на ДЛС „Росица“ – Севлиево, в землището на с. Шумата. На 18 септември товарният автомобил „Ситроен" превозвал 0.9 пространствени кубически метра дърва за огрев, без задължителните превозен билет и контролна горска марка. Возилото е задържано, заедно с товара.
Служители на ДЛС Каракуз пък са засекли в град Дулово друг, натоварен с незаконни дърва, автомобил. 1.5 куб.м. дърва от вида червен дъб, без КГМ и превозен билет, са задържани, заедно с автомобила.
При различни проверки, свързани с опазването на горските територии в обхвата на СЦДП в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград са конфискувани общо 35.5 куб.м дърва и 0.75 кубика обла строителна дървесина. Проверките текат с висок интензитет целогодишно, като през изминалата седмица служители на предприятието и териториалните му поделения са инспектирали 163 обекта за дърводобив. Проверени са били също така 251 превозни средства, 47 физически лица, както и 56 ловци. През периода няма констатирани нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча.
Установени са извършителите на 22 нарушения по Закона за горите, като са им съставени протоколи, въз основа на които ще бъдат наложени съответните наказания. По един от случаите е започнато дознание, а две от посегателствата към момента са с неизвестен извършител.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч