Автомобил и три каруци на нарушители са конфискували горските служители

05 Mar
2020
Лек автомобил Рено Клио е конфискуван, след като е бил засечен на територията на ДЛС „Каракуз“ да транспортира незаконно добита дървесина. Колата била спряна от мобилен контролен екип на черния път в землището на с. Черковна. Установено е, че превозното средство е натоварено с 1.2 куб.м. дърва от червен дъб. Дървата също са задържани.
През седмицата от 24 февруари до 1 март, в обхвата на ДЛС „Каракуз“ е конфискувана също и конска каруца, както и моторен трион. Други две каруци, които са били средство за извършване на нарушения в горите, са конфискували служители на ДГС – Бяла.
И през изминалата седмица дейностите по опазване на горските територии в обхвата на СЦДП бяха с висок интензитет.
Хванати са 22-ма нарушители, съставени са им актове, които са придвижени за налагане на наказания към съответната Районна прокуратура или Регионална дирекция по горите. През периода, в горските територии на областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград са констатирани и други 2 нарушения, като техните извършители са неизвестни към момента.
Общо 589 проверки са осъществили за седмица служители на СЦДП и териториалните му поделения в петте области. Инспектирани са 238 обекта за дърводобив, 204 превозни средства, 47 ловци и 100 други физически лица. През периода няма установени нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч